Jolly Bloody Mary

van het Leonhuuske

shows

Op 25 November zijn wij naar de Friesland cup geweest. Wij waren daar met drie honden aanwezig. Onze Cees deed mee in de openklasse reuen en werd daar 2e , Lizzy deed mee in de openklasse teven en werd 1e , en onze veteraan Grace , 10 jaar en 7 maand deed mee in de Veteranen klasse en zij werd 1e en tevens Reserve beste teef. Zo trots op onze honden.

Op 27 November was de Winner , alwaar wij weer met dezelfde drie honden aan deel hebben genomen. Cees in de openklasse reuen , werd 2e , Lizzy in de openklasse teven werd eveneens 2e en Grace in de veteranen klasse teven werd 1e en Veteraan Winner. Het was tevens weer een gezellig weerzien met onze vrienden . Rest ons dit jaar nog 1 show en dat is de Kerstshow.

Subliem Sandokan van het Leonhuuske(Cees)

Op 13-11-2022 heeft Subliem Sandokan van het Leonhuuske zijn fokselectie keuring goed volbracht. Zowel de gedragstest en de exterieur keuring is goed verlopen. Dus hij mag nu ingezet worden als dekreu. 

Clubshow , Cluny en Leonberg

Onze tour begon naar Cluny in Frankrijk. Daar werd de Clubshow van de Franse Leonberger club gehouden. Wij hebben daar met twee honden deel genomen. De keurmeesters waren Mevr. V.Bontems (Fr) , Mevr. S.Cardon (Fr) , Mevr. M.Laroux (Fr) en Mevr. C.Dusseldorp (Nl). Onze Cees , Subliem Sandokan van het Leonhuuske kwam uit in de tussenklasse reuen. Hij kreeg een zeer goed. Onze Lizzy , Parabatay Lizzy van het Leonhuuske werd in de openklasse teven 2e met een uitmuntend. In haar klasse deden 38 teven mee. Wij hebben erg genoten daar met onze vrienden en honden , mooi weer gehad. Daarna ging de reis naar Leonberg. Daar werd op Zaterdag de World Championship voor Leonbergers gehouden. Keurmeesters  waren Dhr. O.Kokkonen(Fin) , Dhr. D.Krebes (D) , Mevr. T.Klein (Ch) en Mevr. C.Dusseldorp (Nl). Cees kwam uit in de tussenklasse reuen en kreeg een Uitmuntend. Lizzy in de openklasse teven , 38 deelnemers , werd 1e met een Uitmuntend. Je kan je voorstellen dat wij daar enorm blij mee waren , grote verrassing. Op Zondag was de Clubmatch. Keurmeesters waren Dhr. W.Gullix (D) , Dhr. W.Mayer (D) , Mevr. Y.Naterer (D) en Mevr. A.Szynkarek(D). Cees werd in de tussenklasse reuen 4e met een zeer goed , en Lizzy kreeg een Uitmuntend in de Openklasse teven , helaas niet geplaatst. Het was weer super gezellig om eindelijk naar een aantal Covid jaren onze vrienden weer te ontmoeten. Dank aan de organisaties en vrijwilligers voor de goed georganiseerde shows.

Clubshow België.

Op 04-09-2022 organiseerde de Belgische Leonberger club hun jaarlijkse clubshow. Wij hebben meegedaan met drie honden. Het was zoals wij gewend zijn weer een goed georganiseerde show. Drie leuke keurmeesters , Dhr Olli Kokkonen (Fin) , Dhr. Richard Kinsey (UK) en Mevr. Eva de Winne (B). Voor de eerste keer kwam onze Femi Löwe vom Herzwinkel in actie. In de klasse Minor Puppy deed zij het heel goed. Uiteindelijk beloond met een Belovend. In de openklasse teven deed Lizzy van het Leonhuuske mee. Uiteindelijk werd zij derde met een Uitmuntend. In de tussenklasse reuen deed Subliem Sandokan van het Leonhuuske mee. Hij werd tweede met een uitmuntend. Op naar volgend jaar. 

Dekkingen

Wij hebben een echo laten maken van Moussie. Helaas ,zij heeft niet opgenomen. Maar als alles gaat zoals het moet gaan dan word onze Lizzy in Juli loops. Dan laten wij haar dekken  door Rosaceeën Jubata. Als het zover is vermelden wij dit wel op deze site.

Kampioens Clubmatcn LHCN te Zeewolde

Kampioenschapsclubmatch 2022 te Zeewolde , geweldig mooie locatie voor een clubmatch op de camping van het Erkemerdestrand . Wij waren daar met drie honden van ons zelf maar in totaal deden er 5 Leonhuuske's mee en 1 die geboren is uit een Leonhuuske combinatie waar Maas Bos de eigenaar van is. Het was heel erg warm , ongeveer 28 graden. De keurmeesters waren Mv. Valerie Bontems (Fr) , Dhr. Daniel Krebes (DE) en Mw. Carin van de Sijs (NL). In de Baby klasse teven deed mee Treasure Cheeny van het Leonhuuske (Bella) eigenaar Petra van Os. zij werd 1e met een ZG. , Tussenklasse reuen , Subliem Sandokan van het Leonhuuske (Cees) 2e met een U. , Kokkersklasse reuen Camel v.d.Karhul werd 1e met een U. Openklasse teven , Parrabatay Lizzy van het Leonhuuske , 2e met een U. , Openklasse reuen Jolly Road Runner van het Leonhuuske (Mats) eigenaar Aline en Frans , 2e met een U. en als laatste Veteranenklasse teven, Grace van het Leonhuuske , zij kreeg een U. Onze dank gaat uit naar Melissa van Oosten die onze honden heeft voorgebracht. Sper goed gedaan Melissa.

Dekking

Op 29 Mei hebben wij onze Kristmas Kirsten van het Leonhuuske (Moussie) laten dekken door James van de Toogwijkhoeve (Boef). Waarom Boef. Het is een geweldig lieve reu met goede eigenschappen wat een aanvulling is bij onze Moussie. Over 4 weken laten wij een echo maken om zeker te weten of Moussie zwanger is. Heeft U interesse in een pup van deze prachtige combinatie bel of mail dan naar ons. Bellen kan naar nr. 0612301680 en mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

triest nieuws

Helaas hebben wij vandaag afscheid moeten nemen van de laatste nog in leven zijnde pups. Door onbekende oorzaak zijn helaas alle pups overleden. Het was voor ons een hectische week. 

geboren

Op 16 Mei is Truus ( Miss Good Looking van het Leonhuuske) bevallen van 13 puppy's. Het zijn 6 reuen en 7 teven. Moeder en pups maken het goed. Er zijn nog een aantal teefjes beschikbaar. Voor info kunt U mailen naar info@leonhuuske.nl of bellen naar Bert 0612301680.

zwanger/show uitslagen

Op 15 April hebben wij een echo laten maken van Truus (Miss Good Looking van het Leonhuuske) . Daaruit bleek dat Truus zwanger is. Medio Mei verwachten wij de pups.

Op 18 April zijn wij naar de Outdoor Zeeland show geweest met Lizzy en Cees. Cees kwam uit in de jeugdklasse reuen en werd 1e met een Uitmuntend. Later werd hij ook nog reserve beste reu. De beste reu is al Nederlands kampioen en daardoor kreeg Cees het Kampioenspunt. Lizzy werd in de Openklasse teven 3e met een Uitmuntend. Dus een drie uur durende tocht was niet voor niks.

En tot slot is onze Grace op 23 April 10 jaar geworden.

dekking en shows

Als eerst een dekking. Wij hebben Miss Good Looking van het Leonhuuske (Truus) laten dekken door Do Alfonso Galay Oss (Alfons). De echo wordt gemaakt op 51 April. Als U geïnterreseerd bent in een pup van deze combinatie , neem dan contact met ons op. Dit kan per e-mail , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of telefonisch , 0612301680.

Wij hebben op 6 Februari een show gelopen in Eindhoven. onze Cees , Subliem Sandokan van het Leonhuuske deed mee in de jeugd klasse reuen. Hij behaalde een prachtige 1e plaats met een Uitmuntend. deden vijf reuen mee in deze klasse.

Op 26 Maart de tweede show. Deze was in Hazerswoude dorp . Wij deden mee met Lizzy en Cees. Cees werd 1e met een uitmuntend in de jeugd klasse reuen. en Lizzy deed mee in de openklasse teven en behaalde een derde plaats met een Uitmuntend. Het was weer een gezellig weerzien met vrienden en eindelijk zonder corona regels.

Subcategories

© 2019 Leonhuuske.nl